Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Járványhoz hasonlította a fehér létet egy Damon Young nevű néger, s bár a New York Timesban is publikáló szerző kiirtandó közegészségügyi kockázatnak is nevezte a fehér létet, a gyűlöletkeltő írás nem keltett nagyobb hullámokat az amerikai közéletben.

A fehér embereket a társadalmi problémák kizárólagos felelősének megtévő nézetek gyakorlatilag már alapvetésnek minősülnek az amerikai szélsőliberális körökben, s a woke ideológusok egyre gátlástalanabbul gyalázzák a többségi társadalmat. Az Egyesült Államokban manapság már az sem ritka jelenség, hogy ismert újságírók – akár a legnagyobb lapok munkatársai – hirdetnek szélsőséges, esetenként kirekesztő és gyűlöletkeltő woke-eszméket. Damon Young, a The New York Times publicistája például járványnak nevezte a fehér létet a Root.com portálon 2021 márciusban megjelent írásában.

„A fehér lét közegészségügyi kockázat. Megrövidíti az élettartamot, szennyezi a levegőt, felborítja az egyensúlyt, elpusztítja az erdőket, elolvasztja a jégsapkákat, háborúkat robbant ki és megfertőzi a tudatot” – fogalmazott Young, aki egyébként egy könyvet is jegyez, azzal a címmel, hogy Csak az nem öl meg, amitől feketébb leszel.

Damon Young azt a következtetést vonta le értekezése végén, hogy a „fehér felsőbbség” vírusa a többi károkozóhoz hasonlóan csak akkor fog kipusztulni, ha már egyáltalán nem marad olyan test, amely fertőzni képes. Ami azt jelenti – folytatta – az egyedüli mód a megállítására az, hogy lokalizáljuk, elkülönítjük és megöljük. Amerikában tehát a legnagyobb napilap szerzője anélkül folytathat gyűlöletkampányt a fehérek ellen, hogy elhatárolódna tőle az újságírói szakma, vagy a különböző jogvédő és esélyegyenlőségi szervezetek.

Az írást övező hallgatás azért is figyelemre méltó, mert Young értekezése akár a fehér ember elleni genocídiumra történő felbujtásként is értelmezhető.

A woke-ideológiák torz világnézetét jól érzékelteti, hogy míg egyes kisebbségek – például az LMBTQ emberek – jogaira hiperérzékenyek, s a világmédiát is bejárhatják például a „harmadik nem” képviselői által követelt illemhelyiségről szóló tengerentúli hírek, addig a többségi társadalom ellen komolyan uszító gyűlöletbeszédek sokszor el sem érik a közvélemény ingerküszöbét.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A leginkább narancsos ízben fogyasztott szénsavas ital a Coca-Cola mellett talán a legismertebb üdítő szerte a világon.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2024. május 9-én előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben öt hazafias szkinhedet „csoportosan, társtettesként elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével” vádol az ügyészség.

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

Az NZóna Podcast tematikus Homo Viator sorozata ezúttal az 1945-ös budavári kitörést és a Becsület Napját vizsgálja világnézeti szempontból.

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

Egy angol nemzetiszocialista, akin horogkeresztes zászlókkal, hűtőmágnesekkel és Adolf Hitler portréjával díszített házában ütöttek rajta, gondolatbűnökért került börtönbe Nagy-Britanniában.

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.

Alexander Netlingnek jellegzetes megjelenést kölcsönöz a horogkereszt és számos más fajvédő szimbólum, amelyet különösen jól látható helyre tetováltak.

A 20. századi magyar történelem legsötétebb időszaka köthető Rákosi Mátyás nevéhez, aki hasonlóan a legtöbb kommunistához, a legmesszebbmenőkig álságosan élt.

A „náci fasizmus” elleni partizánharcot éltette Ilaria Salis, a Magyarországon fogva tartott és az olasz szélsőbaloldal által az európai parlamenti választásokon jelöltként indított terrorista a második világháború végére emlékező olaszországi ünnep alkalmából.

Dr. Martens. Azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni ezt a cipőmárkát. Aki csak egy kicsit is ismerős a rocker, punk, skinhead színtéren, az valószínűleg ismeri a semmivel sem összetéveszthető acélbetétes bakancsot, gondoljunk csak a sárga-fekete címkére és a szintén sárga gojzer varrásra.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.