Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Zajlik az élet Ukrajna fővárosában. Az elmúlt hetekben több alkalommal is olyan hírek érkeztek, miszerint helyi nacionalista csoprotok fenyegetik Kijev homokos és drogos klubjait.

A legújabb rajtaütést a Catharsis nevű helyi nacionalista csoportosulás szervezte. Ők indítottak az elmúlt időkben kereszteshadjáratot egyes kijevi klubok ellen, amelyek az LMBTQ-devianciát és a drogfogyasztást propagálják. Először november 6-án léptek fel a szórakozóhelyek ellen.

A HVLV klub ellen elkövetett támadást térfigyelő kamerák és mobiltelefonok kameráival is rögzítették, de a kijevi aberrált klubkultúra többi jelentős színhelye is támadás célpontját képezték. Az eset során többen megsérültek és jelentős anyagi károk keletkeztek.

A november 26-án bekövetkezett eseménynek a berlini Ecke Records csapatának tagjai is szemtanúi voltak, akik aznap este rendeztek bulit a HVLV-ben. Az Instagramon arról írtak, hogy gumibotokkal és gázspay-val intéztek támadást a kidobó személyzet tagjai ellen, miközben „homofób és rasszista” rigmusokat kantáltak.

A Catharsis csoport állítólag eleinte csak tüntetni szeretett volna, ami aztán tettleges cselekményekbe csapott át. Andrij Jankovszkij – a klub társtulajdonosa szerint – szerint a támadók többsége fiatalokból állt. Az eset kapcsán kb. 50 feljelentés érkezett a rendőrséghez. A hatóságok állítólag már 10 embert vettek őrizetbe.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE