Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egyre aktívabb a kanadai határon túl az amerikai Goyim Defense League (Gój Védelmi Liga) nevű csoport, amely antiszemita felvilágosító anyagok terjesztését végzi a lakónegyedekben.

A Peterborough város rendőrsége nyomozást folytat, miután 19 lakos arról számolt be, hogy „antiszemita összeesküvés-elméleteket” és „fehér felsőbbrendűségi” propagandát hirdető szórólapokat kaptak, ami három hónapon belül a harmadik alkalom, hogy ilyen szórólapokat osztottak szét a város különböző negyedeiben – írja a Toronto Star.

A szórólapokat az amerikai székhelyű  Goyim Defense League (GDL nevű szervezet készítette, amely saját bevallása szerint a zsidó összeesküvésre figyelmezteti a fehér embereket. A csoport által Kaliforniában, Texasban, Észak-Karolinában, Idahoban, Vermontban, Alabamában, Illinoisban, Pennsylvaniában, Floridában és más államokban terjesztett szórólapokon a zsidókat nevezték meg a COVID-19 világjárványért, és megkérdőjelezték a holokausztban elpusztult zsidók számát.

Jeff Leal, Peterborough polgármestere elítélte a szórólapokat. „Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a zsidó közösségben élő testvéreinket ilyen aljas gyűlölet célpontjaivá váltak” – mondta.

„Valamilyen oknál fogva úgy tűnik, hogy Peterborough a szélsőséges jobboldali érzelmek melegágyává vált” – mondta Ron Molnar, a Peterborough-i Zsidó Közösségi Központ szóvivője a kanadai sajtóorgánumokkal megosztott nyilatkozatában.

„De magát a zsidó közösséget nem célozták meg konkrétan, csak ugyanazzal az ecsettel, vagy következtetésből egy kicsit nagyobb ecsettel kátrányozták” – tette hozzá.

Az incidens egy héttel azután történt, hogy a hónap elején fajvédő és zsidóellenes táblákat helyeztek ki egy peterborough-i középiskolában, ami szintén zsidó-liberális médiahisztériát keltett.

Az GDL idén fokozta propagandatevékenységét Kanadában. Januárban a saskatoon-i rendőrség nyomozást indított a szórólapok miatt, amelyekben megírták, hogy a zsidók tartják kontroll alatt a médiát, és őket tették felelőssé a folyamatos tömeges bevándorlásért, valamint az abortusz lehetőségéért.

A csoportot Jon Minadeo vezeti, aki antiszemita médiaszemélyiségként futott be az elmúlt években. A 40 éves Minadeót a georgiai Bibb megyében egy zsinagóga előtt rendezett antiszemita demonstráció során letartóztatták a múlt hónapban.

A kaliforniai The Press Democratnak adott interjújában 2022 márciusában Minadeo elmondta, hogy félti az életét, mivel akikkel szemben áll, veszélyesek. Minadeo ezt követően elhagyta kaliforniai otthonát, és tavaly decemberben Floridába költözött.

2022 augusztusában a holland hatóságok parancsára letartóztatták Lengyelországban Minadeo kanadai munkatársát, Robert Wilsont, amiért négy hónappal korábban antiszemita üzenetet vetített az amszterdami Anne Frank Házra.

A borítóképen Robert Wilson és Jon Minadeo az egykori Auschwitz-Birkenau munkatábor kapujában látható, ahol transzparensekkel üzennek az amerikai Rágazlmazásellenes Liga (ADL) zsidó szupremácista elnökének („Greenblatt le.ophat 6 millió farkat”). 

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Péntek hajnalban robbanás történt egy holland középiskolában, a bejárat környékére pedig horogkereszteket és különböző, nemzetiszocialismus-ellenes kifejezéseket festettek.

Magyarország második világháborús történetének van egy apró, alig ismert, de egyben rendkívül érdekes fejezete: az egyéni fegyverténnyel ellenséges harckocsit megsemmisítő magyar honvédek termőfölddel való jutalmazása.

A trianoni szerződés az etnikai állapotokat, az 1910-es népszámlálási adatokat sem vette figyelembe, így mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon túlra, fele összefüggő tömbben a határok mentén. 

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

Lezajlott tehát a szűk körű izraeli–palesztin fogolycsere, amelynek keretében Izrael „biztonsági okokból” bebörtönzött palesztin nőket és fiatalkorúakat bocsátott szabadon.

Alexander Netlingnek jellegzetes megjelenést kölcsönöz a horogkereszt és számos más fajvédő szimbólum, amelyet különösen jól látható helyre tetováltak.

A Hetek című filoszemita lap egyik olvasója küldte be az újság számára azt a fotót, amelyen Budapesten, az Egyetem tér környékén kiragasztott, az említett orgánum szerint „uszító antiszemita” szövegű plakát látható.

Alig egy évszázad alatt a feminista nőknek sikerült tönkretenniük a népszaporulatot mindenhol a nyugati világban.

Eva Vlaardingerbroek, a nemzetközi keresztény-konzervatív szcéna éppen aktuá­lis üdvöskéje nemrég Magyarországon kijelentette, hogy az európai nagy népességcsere nemcsak egy elmélet, hanem maga a valóság. Jé, tényleg?

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.

A jugoszláv légierő 1941. április 7-i szegedi és pécsi légitámadását, az 1941. június 26-i ismeretlen eredetű kassai bombázást, illetve a Budapestet ért 1942. szeptember 4–5-i és 9–10-i éjszakai szovjet légitámadást követően, az ország területének, ipari és közlekedési csomópontjainak rendszeres és folyamatos bombázása 1944. április 3-án vette kezdetét.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

Az első bécsi döntés, így a felvidéki magyarság jelentős részének hazatérése az elmúlt évszázadok kevés sikeres, ám annál jelentősebb epizódjának egyike a magyar történelemben.