Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egyre aktívabb a kanadai határon túl az amerikai Goyim Defense League (Gój Védelmi Liga) nevű csoport, amely antiszemita felvilágosító anyagok terjesztését végzi a lakónegyedekben.

A Peterborough város rendőrsége nyomozást folytat, miután 19 lakos arról számolt be, hogy „antiszemita összeesküvés-elméleteket” és „fehér felsőbbrendűségi” propagandát hirdető szórólapokat kaptak, ami három hónapon belül a harmadik alkalom, hogy ilyen szórólapokat osztottak szét a város különböző negyedeiben – írja a Toronto Star.

A szórólapokat az amerikai székhelyű  Goyim Defense League (GDL nevű szervezet készítette, amely saját bevallása szerint a zsidó összeesküvésre figyelmezteti a fehér embereket. A csoport által Kaliforniában, Texasban, Észak-Karolinában, Idahoban, Vermontban, Alabamában, Illinoisban, Pennsylvaniában, Floridában és más államokban terjesztett szórólapokon a zsidókat nevezték meg a COVID-19 világjárványért, és megkérdőjelezték a holokausztban elpusztult zsidók számát.

Jeff Leal, Peterborough polgármestere elítélte a szórólapokat. „Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a zsidó közösségben élő testvéreinket ilyen aljas gyűlölet célpontjaivá váltak” – mondta.

„Valamilyen oknál fogva úgy tűnik, hogy Peterborough a szélsőséges jobboldali érzelmek melegágyává vált” – mondta Ron Molnar, a Peterborough-i Zsidó Közösségi Központ szóvivője a kanadai sajtóorgánumokkal megosztott nyilatkozatában.

„De magát a zsidó közösséget nem célozták meg konkrétan, csak ugyanazzal az ecsettel, vagy következtetésből egy kicsit nagyobb ecsettel kátrányozták” – tette hozzá.

Az incidens egy héttel azután történt, hogy a hónap elején fajvédő és zsidóellenes táblákat helyeztek ki egy peterborough-i középiskolában, ami szintén zsidó-liberális médiahisztériát keltett.

Az GDL idén fokozta propagandatevékenységét Kanadában. Januárban a saskatoon-i rendőrség nyomozást indított a szórólapok miatt, amelyekben megírták, hogy a zsidók tartják kontroll alatt a médiát, és őket tették felelőssé a folyamatos tömeges bevándorlásért, valamint az abortusz lehetőségéért.

A csoportot Jon Minadeo vezeti, aki antiszemita médiaszemélyiségként futott be az elmúlt években. A 40 éves Minadeót a georgiai Bibb megyében egy zsinagóga előtt rendezett antiszemita demonstráció során letartóztatták a múlt hónapban.

A kaliforniai The Press Democratnak adott interjújában 2022 márciusában Minadeo elmondta, hogy félti az életét, mivel akikkel szemben áll, veszélyesek. Minadeo ezt követően elhagyta kaliforniai otthonát, és tavaly decemberben Floridába költözött.

2022 augusztusában a holland hatóságok parancsára letartóztatták Lengyelországban Minadeo kanadai munkatársát, Robert Wilsont, amiért négy hónappal korábban antiszemita üzenetet vetített az amszterdami Anne Frank Házra.

A borítóképen Robert Wilson és Jon Minadeo az egykori Auschwitz-Birkenau munkatábor kapujában látható, ahol transzparensekkel üzennek az amerikai Rágazlmazásellenes Liga (ADL) zsidó szupremácista elnökének („Greenblatt le.ophat 6 millió farkat”). 

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

Amint azt tudjuk, a Fidesz „nemzeti és keresztény” rendszerében nincs helye annak, hogy a hazafiak közterületen megemlékezzenek az 1945-ös budavári kitörés hőseiről, ellenben a szélsőbaloldali antifasiszta csoportok a tavalyi események dacára is demonstrálhatnak a mai napon.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

A Patriot Front fehér nacionalista csoport öt tagját börtönbüntetésre ítélték, mert „összeesküvést szőttek” egy idahói LGBTQ+ Pride-vonaglás ellen.

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.

Dr. Wojciech Filipowiak lengyel részég úgy gondolja, sikerült beazonosítania Jomsborg lelőhelyét – írja a Heritage Daily.

Adolf Hitler egyik beszédének 30 másodperces részletét játszották be a hangosbeszélőn az osztrák vasúttársaság (ÖBB) egyik vonatán, mielőtt a járat beért volna Bécsbe, írja a BBC.

1886-ban egy tucatnyi fajvédő nézeteket valló német család – a híres filozófus, Friedrich Nietzsche húga és sógora vezetésével – Paraguayba hajózott, hogy ott létrehozzon egy árjákból álló kolóniát.

„Ezzel az aláírással a német nép és a német haderő, tetszik vagy sem, a győztesek kezébe adta magát” – mondta Alfred Jodl vezérezredes Dwight D.Eisenhower tábornoknak, a szövetséges haderők európai főparancsnokának reimsi főhadiszállásán, 1945. május 7-én.

Miután a keleti fronton megszakadt a tengelyhatalmak hadiszerencséje és a szovjet Vörös Hadsereg ellentámadásba lendült.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

A keletről érkező hírek hatására a magyar lakosság rettegett a Vörös Hadsereg katonáitól. A szovjetek 1944. augusztus 26-án értek magyar területre az Úz völgyében, komoly harcok közepette vonultak nyugat felé, míg a front 1945 áprilisában átvonult az országon.

Megdöbbentően enyhe ítélettel úszta meg a hírhedt baloldali Antifa-vezér, Lina Engel azt a büntetőpert, amelyet a drezdai Legfelsőbb Bíróság (regionális bíróság) állambiztonsági szenátusa folytatott le 2021 szeptembere és 2023 májusa között.

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

Joe Biden amerikai elnök a „zsidó örökség hónapja” alkalmából a Fehér Házban rendezett eseményen elítélte az „antiszemitizmust” és megerősítette Izrael támogatásának politikáját.

Rájöttem, hogy egy próféta veszett el bennem – de szerencsére meglett. A frankisztáni permanens arabjárás (vö. tatárjárás) legutóbbi menetével kapcsolatos eszmefuttatásomat azzal zártam, hogy a rezsim egyik válasza a történtekre az lesz, hogy további fehér adópénzekkel igyekszik majd betömni az országra szabadított Mohamedek és Fatimák millióinak egyre mohóbb száját. És mit ad Allah, igazam lett.

A perui drogügyi nyomozók 58 kilogramm Adolf Hitler nevével márkázott horogkeresztes fóliába csomagolt kokaint foglaltak le. A szállítmány Belgiumba tartott.

A nemzetiszocialista tisztelgés a második világháború vége óta illegális a cionisták által Németországban és Ausztriában, és a kóser törvények szerint börtönbüntetéssel büntethető.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

Hollandiában büntetőjogi következményekkel fog járni a „holokauszttagadás”, a „rasszizmus” és a „diszkrimináció” tilalmára vonatkozó törvényt kiterjesztik más események megtörténtének tagadására is – döntött a holland ügyvivő kormány.

1945. február elejére a neuhammeri táborban kiképzés alatt álló magyar hadosztályok (az SS 25. „Hunyadi” és 26. „Hungária” fegyveres-gránátoshadosztályai) által elfoglalt elhelyezési körleteket a szovjet csapatok egyre jobban megközelítették.