Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A tanulók bűne csupán annyi volt, hogy banánokkal és majmokkal díszítették fel az iskola egyik folyósóját, ami a tanárok szerint rasszista.

A díszítést szervező diákok közül többen teljesen összetörtek és elsírták magukat miután rasszistának titulálták őket.

A svédországi Sollentuna városának egyik gimnáziumában évente megrendezésre kerül az úgynevezett “spex” hét, aminek keretében a diákok különböző, előre kijelölt témák szerint díszítik fel az iskolájuk folyosóit. Idén ez a téma a gyümölcs volt, amiből óriási botrány alakult ki, mivel a tanulók banánokkal és majmokkal dekorálták ki az egyik közlekedő helyiséget, ami több tanár szerint rasszista – írta meg a V4NA. A dekorálásban részt vevő diákokat nagyon rosszul érintették a vádak, a gyöngébb mentális tűrőképességűek összeomlottak, és sírni kezdtek.

“Azok között akik megszervezték ezt a programot, voltak olyan diákok akik elsírták magukat, és arról győzködtek minket, hogy egyáltalán nem voltak rossz szándékaik”, mondta Linus Nygren iskolaigazgató.

Nygren sajnálja, ha valakit megbántott a dekoráció rasszista értelmezése, egyúttal felhívta arra is a figyelmet, hogy a kérdéses folyosót nem csak a bevándorló tanulók használják.

Az egyik, a diákokat lerasszistázó tanár névtelenül azt nyilatkozta, “sokféleképpen értelmezhető, de a dekorációnak rasszista felhangjai vannak, ami a sötétbőrűekkel szembeni rasszista sztereotípiáikon alapul. Ez azért problémás, mert egy olyan folyosóról beszélünk, ahol sok színesbőrű diák tölti a szüneteket. Az arcát nem vállaló, névtelenséget kérő tanár a médiában bírálta az iskola vezetését is és azt állította, hogy nem reagáltak elég gyorsan a problémára".

A tanárnő elmondása szerint több kollégája is az iskola vezetéséhez fordult, a dekorációk miatt, de nem hallgatták meg őket, továbbá kijelentette, hogy a banánokat és a majmokat csak azért szedték le, hogy az iskolát ne bélyegezzék rasszistának.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE