Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Megosztás:

A Bevételi Szolgálat (IRS) nyilvántartásából kiderült, hogy egy LMBTQ-csoport nyomására az étteremlánc 2019-ben abbahagyta az adományozást a keresztény szervezeteknek.

A Burger King egyik Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy minden júniusban eladott „Ch’King” szendvics után 40 centet felajánlanak a HRC-nek, azaz a világ legnagyobb polgári jogi LMBTQ-csoportjának – jelentette a KXAN televízió.

A cég tweetje így szólt: „A #ChKing azt mondja, LMBTQ+-jogok!”

2018-ban a Burger Kingben csirkeszendvicset forgalmazó Chick-fil-A étteremlánc 115 ezer dollárt adományozott az Üdvhadseregnek, amely 11 ezer gyermeknek adott ajándékot az ünnepi időszakban, valamint 1,65 millió dollárt a Keresztény Sportolók Egyesületének, hogy az alulteljesítő fiatalok számára egyhetes nyári sporttáborokat biztosítsanak a fekete főiskolákon és egyetemeken.

Ehhez képest 2019-ben a Bevételi Szolgálat nyilvántartásai azt mutatták, hogy a Chick-fil-A nemcsak abbahagyta az adományozást a keresztény szervezeteknek, hanem helyette elkezdett szélsőséges baloldali csoportokat finanszírozni, ideértve a fehér- és keresztényellenes déli szegénységi törvényközpontot (SPLC), illetve abortusz- és LMBTQ-támogató szervezeteket.

A Burger King bejelentését követően néhány Twitter-felhasználó dicsérte a döntést, míg néhányan kifogásolták a lépést.

„Nem gondolja, hogy ha valóban érdekelné őket, akkor ezt Szaúd-Arábiában és más olyan országokban tennék, ahol melegeket gyilkolnak? Csak befolyást akarnak szerezni” – jegyezte meg egy kommentelő.

„Majd ha ezt a gyermekkori rák ellen teszi, akkor támogatom” – írta egy másik felhasználó.

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE