Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Miután Athénban a főpolgármesterek tanácskozásán vett részt, amelyen az „antiszemitizmus visszaszorítása” volt a téma, Eric Adams azt nyilatkozta, hogy „csővezetéket” (pipeline) kíván kiépíteni a rasszok között az élet különböző területein a „gyűlölet ellen”.

Egy telefon-interjúban saját hibájául rótta föl, hogy keveset tett az ügyben.

Adamst az NBA-ben szereplő Brooklyn Nets néger kosárlabda sztárja, Kyrie Irving ügyéről is kérdezték, akit nyolc mérkőzésre tiltottak el, mert a Twitteren tagadta a holokausztot és egy antiszemita filmet reklámozott. Adams egyetértett azzal, hogy az incidens tovább hűtötte a négerek és zsidók közötti már amúgy is langyos viszonyt.

„A hiba az volt, hogy a közösségek alakuló kapcsolatai hagytuk elsorvadni… Bár vannak túlélők. A fiatalok közötti sporteseményeket újjá kell éleszteni, együtt kell videó játékokat alkotni, projekteket közösen létrehozni, mecseteket, zsinagógákat és baptista imaházakat látogatni.”

Egy virtuális sajtókonferencián Adams fölszólította az államok törvényhozóit, hogy „figyeljenek jobban oda a gyűlölet hatására a közösségi médiában”. Elmondta, hogy szándékában áll a médiaipar vezetőinek összehívása. Hozzátette, hogy „nyugtalanító figyelni, hogy a gyűlölet-cselekmények elkövetőinek sikerül elkerülni a börtönt, az alaposabb felelősségre vonást”.

A kétnapos athéni konferencián több mint 50 főpolgármester és önkormányzati vezető gyűlt össze a világ minden tájáról. Társszervezőként különféle nemzetközi és izraeli zsidó szupremácista csoportok voltak jelen.

Később Adams felkereste az athéni Beth Shalom Zsinagógát, megkoszorúzta a holokauszt emlékművet és találkozott New York főrabbijával is.

A konferencia első napján Adams átvette a szervezőktől a Civic Leadership Award-ot , amelyet „az antiszemitizmus és a vallási fanatizmus minden formája elleni elkötelezett küzdelme” elismeréséül ítéltek oda neki.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE