Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A németországi bíróság közel egy emberöltővel később találta felbujtóként bűnösnek őt 3518 ember meggyilkolásában.

„102 éves korában meghalt Joseph Schütz, a legidősebb ember, akit a holokauszt idején elkövetett bűncselekmények miatt ítéltek el” – írta a brit adófizetők pénzén működtetett, szélsőbaloldali BBC csatorna.

A német aggastyán tavaly júniusban találták bűnösnek, mert – az ítélet szövegezése szerint – „bűnrészes volt szovjet hadifoglyok lelövésében és mások Zyklon B gázzal történő meggyilkolásában is”. A bíróság állítása szerint 1942 és 1945 között segített több ezer rab meggyilkolásában a Berlin melletti Sachsenhausenben. Öt év börtönbüntetést kapott, de szabadlábon maradhatott, amíg a Szövetségi Bírósághoz benyújtott fellebbezés eredményére várt.

Schütz nem ismerte el, hogy SS-őr lett volna a koncentrációs táborban. A bíróság ugyanakkor felbujtóként bűnösnek találta őt 3518 ember meggyilkolásában.

Joseph Schütz nevét és születési adatait megtalálták az akták között, azonban végig következetesen azt mondta, hogy nem pártkatonaként szolgált a táborban, hanem mezőgazdasági munkásként dolgozott ott.

„Nem tudom, miért ülök itt, igazából semmi közöm nem volt az egészhez” – fogalmazott.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE