A német bíróság tárgyalási dátumot tűzött ki egy 100 éves férfi ellen, akit 3518 rendbeli gyilkosságban való bűnrészességgel vádolnak, mivel SS-őrként szolgált egy Berlin külterületén lévő koncentrációs táborban.

Hitler-portrét helyeztek ki a házuk homlokzatára Leányfalun azok a patrióták, akik tavaly egy SS-zászlóval tették ugyanezt.

Eddig ismeretlen aktivisták vörös színnel horogkeresztet festettek fel a Tisza parti sétány járdaburkolatára.

Úgynevezett „önkényuralmi jelkép” használata miatt vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség egy 23 éves és egy 19 éves férfi ellen – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

Ötezer eurós pénzbírsággal sújtottak egy ötvenhét éves férfit Olaszországban, aki San Vincenzo-i háza előtti két kapura „náci jelképet” (egy horogkereszttől megfosztott német birodalmi sast) függesztett ki.

Paul Miller Jokerként adta elő népszerű videóit az interneten, de nem közvetlen ezért szálltak ki hozzá, hanem találtak más okot, hogy kiiktassák az online térből.

Elfogták a radikális nacionalista görög Arany Hajnal párt egyik „szökésben” lévő vezetőjét, Hrisztosz Pappaszt egy athéni lakásban tartóztatta le este a rendőrség, írja az MTI.

Terrorszervezetté nyilvánította Kanada a Three Percenters nevű amerikai milíciát, az egyik legnagyobb civil fegyveres szervezetet az Egyesült Államokban - írja a Guardian.

Az eddigi híradásokból nem volt teljesen egyértelmű, hogy a német hatóságok szerint pontosan mit követtek el azok a magyar szurkolók, akiket a müncheni német-magyar csoportmeccsen, valamint aznap a városban vettek őrizetbe.

A német védelmi miniszter szerint a „botrányba keveredett katonák minden társuk bevetését és teljesítményét, illetve az egész ország jó hírét veszélyeztették”.

„Szélsőséges tartalmakat” és „náci szimbólumokat” küldtek egymásnak a rendőrök Hessen tartományban, feloszlatták az egységet.

„Szélsőjobboldali tevékenység” miatt feloszlatták a frankfurti rendőrség egyik különleges egységét.

Az olasz terrorelhárítás felszámolt egy nemzetiszocialista csoportot, amelynek tagjai „a gyanú szerint fel akartak robbantani egy olaszországi NATO-bázist”, habár valójában inkább csak viccelhettek ezzel egy zárt csoportban.

A vasárnap tartott görög ciprusi választásokon növelte támogatását a bevándorlásellenes, a Görögországban immár betiltott Arany Hajnal párttal kapcsolatban álló nacionalista párt is.

Bíróság elé állt Franco A., a német hadsereg hadnagya, akit 2017 óta szíriai menekültként, David Benjamin néven is nyilvántartottak Bajorországban.

Két hónappal ezelőtt támadás érte a Junge Nationalisten egyik vezetőjét, Paul Rzehaczek-et otthonában. Antifák álcázták magukat rendőröknek, így törték rá az ajtót, majd brutálisan összeverték.

3 évi próbaidőre felfüggesztett 1 év 3 hónapos fogház- illetve 2 éves börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a két pécsi hazafit, akik még 2018. augusztusának egyik estéjén „rasszista támadást” intéztek két, Magyarországon tanuló jemeni diák ellen.

Még mindig tart az embervadászat egy profi katona után, aki felfegyverkezve, golyóálló mellényben otthagyta laktanyáját.

A Gój Védelmi Liga aktivistái a floridai Boca Ratonban az alábbi videó tanúsága szerint palesztin zászlóval és „Hitlernek igaza volt” feliratú furgonnal köszöntötték az izraeli arabok elnyomásáért tüntető zsidókat.

Őrizetbe vették Franciaországban egy „neonáci” csoport hat tagját, akik egy szabadkőműves páholy ellen terveztek merényletet – dobta be a hírt pénteken a párizsi terrorelhárítási ügyészség.