A zsidó szupremácista Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi vezetője több évtizede üldözi a második világháborúból még életben maradt nemzetiszocialistákat.

Nyilvános ülésén a szlovák legfelsőbb bíróság elutasította Anton Grňo fellebbezését, aki ellen az "alapvető jogok és szabadság elnyomására irányuló mozgalom iránti szimpátia" vétsége miatt emeltek vádat.

Másnap reggel a Légió Hungária aktivistái ledöntötték a szobrot, amit a Mi Hazánk már körbeparavánozott.

A különös pedigrével rendelkező, török származású, magát német nacionalistának valló Attila Hildmann Törökországba menekült, miután a berlini ügyészség közölte, hogy letartóztatási parancs van érvényben ellene, írja a Berliner Kurier.

Az oroszországi nemzetbiztonsági szervektől (FSZB) származó információ alapján közli a korrespondent.net, hogy felgöngyölítettek egy 14 fős ukrán nemzetiszocialista csoportot.

"Mintegy ötven olyan katona szolgál a francia hadseregben, akik a közösségi oldalakon nyíltan hirdetik 'neonáci' meggyőződésüket" - derül ki a Mediapart portál írásából.

Horogkeresztet rajzoltak és emlékplakátokat téptek szét német patrióták a németországi Frankfurtban és Kölnben.

Visszatért Németországba egy koncentrációs tábor egykori őre, aki több mint hatvan évig élt az Egyesült Államokban, ahonnan tavaly kiutasították - közölte a német szövetségi rendőrség egyik szóvivője.

Egy belga nyugdíjas férfi egy év letöltendő börtönbüntetést kapott, miután a liberális diktatúra fenyegetésre sem volt hajlandó a horogkeresztes zászlót eltávolítani a kertjéből.

Egy filccel rajzolt horogkereszt és nyilaskereszt is megjelent a budavári Kapisztrán téren, amit a kommunista nézeteiről, illetve a gyilkos ideológiát hirdető vörös csillagért folytatott harcáról ismert Vajnai Attila fedezett fel.

Franciaországban betiltják a Generation Identitaire (Identitás Generáció) patrióta, bevándorlássellenes csoportot, írja a Reuters.

Kanada kormánya terrorszervezetté nyilvánította a Proud Boys (Büszke Fiúk) nevű patrióta szervezetet, azt állítva, hogy tagjai kulcsszerepet játszottak a szomszédos ország fővárosában zajlott tüntetéseken, 2021. január 6-án.

Paternion városában, Karinthia tartományban letartóztatták a Mr. Bond művésznevű "neonáci" rappert.

Több mint tízezer rendbeli gyilkosság társtettességével, illetve további esetekben gyilkossági kísérlet társtettességével vádolják a most 95 éves nőt, írja az MTI.

Néhány nappal ezelőtt bejelentették lemondásukat, most távoznak az ĽSNS-ből a nacionalista párt volt alelnökei, és velük együtt több parlamenti képviselő is.

Meglepő fordulat történt a Leányfalun az SS-zászló kitűzésével ünnepelő társaság ügyében.

Kanada közbiztonsági minisztériuma fontolóra vette, hogy felveszik a terrorszervezetek listájára a Proud Boys (Büszke Fiúk) nevű amerikai patrióta szervezetet – írja a Guardian.

Lehet, hogy olyanok voltak, mint mi. Mármint abban az értelemben, hogy ki jobb, ki rosszabb módú volt, eltérő családi háttérrel, különböző élethelyzetben lehettek, ahonnét a történelem kiragadta őket.

A Führertől idézett Mary Miller, újonnan megválasztott republikánus képviselő a Trump párti tüntetők előtt tartott beszédében, mielőtt azok rohamra indultak volna a Capitolium épülete ellen.

A hallei merénylő elleni ítélet jogerőre emelkedett. A vádlott az egyhetes határidőn belül ugyanis nem fellebbezett a végzés ellen, tudatta a bíróság szóvivője.

Fotóarchívum

hitler-adolf-fiatal-nemzetiszocialistakkal-a-muncheni-barna-hazban-1935
nemet-katonak-egy-csoportja-tiger-i-nehezharckocsi-nyomaban-egy-lerombolt-olasz-varosban-1944
adolf-hitler-a-bajtarsaival-balra-lent-mint-szakaszvezeto-a-franciaorszagi-fournes-en-weppes-tersegeben-1916-julius
pz-kpfw-tiger-i-ausf-e-nehezharckocsi-az-502-es-nehezpancelos-osztalybol-a-leningradi-fronton-1943-januar
arthur-axmann-hitlerjugend-vezeto-es-karl-doenitz-fotengernagy-tengeresz-hitler-ifjakkal-a-horst-wessel-kikepzohajo-fedelzeten-1943-november
hugo-jaeger-archiv-a-reich-monumentalis-pillanatai-szinesben-1567
chamberlain-daladier-hitler-mussolini-es-ciano-a-muencheni-konferencian-nemetorszagban-1938-szeptember-29
wehrmacht-gyalogsag-es-panzerkampfwagen-vi-tiger-i-nehezharckocsi-a-keleti-fronton-1944-januar
a-volkswagen-konszern-atadasi-ceremoniaja-wolfsburgban-1938
erhard-milch-hermann-goering-adolf-hitler-es-sa-vezer-viktor-lutze-a-luftwaffe-horst-wessel-repueloszazadanak-alapitasakor-1936-aprilis
adolf-hitler-es-josef-dietrich-a-leibstandarte-ss-adolf-hitler-lssah-egysegeinel-tart-seregszemlet-a-kroll-operahaz-elott-berlinben-1938
az-nsdap-tagjainak-gyulese-nurnberg-kulteruleten-eloterben-hitler-mogotte-az-ifju-himmler-he-strasser-es-fraz-pfeffer-von-salomon-1927
benito-mussolini-es-adolf-hitler-a-muncheni-konferencia-elott-a-muncheni-fopalyaudvaron-1938-szeptember-29
nemet-panzer-ii-and-panzer-i-konnyuharckocsik-horsens-varosaban-daniaban-1940-aprilis
tiger-i-nehezharckocsik-oesszeszerelese-egy-nemetorszagi-gyarban-1944
vitez-nagybanyai-horthy-miklos-kormanyzo-es-adolf-hitler-fuehrer-es-kancellar-talalkozoja-kielben-1938-augusztus-22
a-3-birodalom-ritkan-latott-pillanatai
adolf-hitler-neville-chamberlaint-koeszoenti-obersalzbergben-jobbra-joachim-von-ribbentrop-1938-szeptember-15
a-iii-birodalom-ritkan-latott-fotoi-szinesben
a-volkswagen-konszern-atadasi-ceremoniaja-wolfsburgban-1939
nemet-pancelosparancsnok-tiger-i-nehezharcskocsi-loevegtornyabol-kemleli-a-terueletet-a-szovjetunioban-1943
kong-xiangxi-kinai-bankar-a-kuomintang-politikusa-es-kiserete-adolf-hitlerrel-berchtesgadenben-bajororszagban-1937-junius-13
szalasi-ferenc-nemzetvezetonek-verbirosagi-targyalasa-elott-megmutatjak-a-szovjet-altal-romba-doentoett-varost-1946-februar-6
pzkpfw-vi-ausf-e-tiger-i-nehezharckocsi-es-szemelyzete-uton-olaszorszagban-1944
hugo-jaeger-archiv-a-reich-monumentalis-pillanatai-szinesben-1123
adolf-hitler-hermann-goring-es-joachim-von-ribbentrop-a-vasuti-kocsi-elott-amiben-a-francia-vezetok-alairtak-a-kapitulaciot-1940-junius-22
hubay-kalman-nyilaskeresztes-politikus-szalasi-1940-es-szabadulasaig-a-nyilaskeresztes-part-vezetoje-irodajaban-1939
ket-sd-kfz-9-fellanctalpas-harcjarmu-vontat-egy-tiger-i-nehezharckocsit-nettuno-tersegeben-olaszorszagban-1944-marcius
a-leibstandarte-ss-adolf-hitler-panceloshadosztaly-tigris-tankja-eszak-franciaorszagban-1944-tavasz
adolf-hitler-es-csapata-toebbek-koezoett-keitel-jodl-es-bormann-a-farkasveremnel-kelet-poroszorszagban-1940-majus