Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Egy orosz haditudósító szerint a védőknek elég fegyverük és lőszerük volt ahhoz, hogy folytassák a védekezést, de pszichológiai szempontból megtörtek, ami a rájuk dobott több tonna bombát tekintve nem nagy csoda.

Az ukránok szemében hősök, az oroszok számára „náci” bűnözőknek számítanak az Azov ezred katonái, az európai és nemzetközi szélsőjobboldalon pedig vegyesen zsidóbérencnek, illetve nacionalista ellenállónak tartják őket, egyszóval a megítélésük ellentmondásos.

Úgynevezett „extrémizmus” ügyében tartott razziát a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Pozsony megyében – számolt be róla a rendőrség a Facebook-oldalán, amely szerint ezúttal egy tetoválószalonban akciózott a szlovák erőszakszervezet.

Az életkora ellenére valószínű, hogy rács mögé kerül az a német aggastyán, akit több mint 3500 ember meggyilkolásával gyanúsítanak, méghozzá 80 évvel az események után.

A németországi szövetségi hatóságok 327 alkalmazottjáról derült ki, hogy kapcsolatban állnak „jobboldali szélsőségekkel” – számolt be a DPA német állami hírügynökség.

Pénzbüntetésre, illetve közérdekű munkára ítélte a Szolnoki Járásbíróság azt a két szolnoki fiatalembert, akik Hitler születésnapját ünnepelték tavaly áprilisban.

Az orosz FSZB Moszkvában őrizetbe vette az állítólag a „győzelem napjára terrortámadásokkal készülő neonácik” támogatóit.

Négy budapesti fiatalt gyanúsítanak a Dohány utcai zsinagógánál vasárnap kora reggel elkövetett csoportos garázdasággal – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Baloldali agresszív elemek támadtak meg több ruhaboltot Németországban, az eladónőket sem kímélve.

Az orosz biztonsági szolgálat korábban azt jelentette, meghiúsított egy merényletet, amelyet Vlagyimir Szolovjov, az orosz állami tévé egyik műsorvezetője ellen terveztek.

„Ásotthalom a fasiszta fészek!” címmel tett közzé videót még márciusban Kamarás István „történész, politológus”, az Opre Roma-Cigány Demokrata Néppárt elnöke és egy bizonyos Kolompár Gábor.

Budaházy György összegzi, hogy milyen eljárásokkal szeretné az ügyben eljáró és elfogult bíró, illetve az ügyészség őt ellehetetleníti jogilag és mindenféle személyes körülményeiben is.

A biztonsági szolgálatok letartóztatták a Nemzetiszocializmus/Fehér Hatalom nevezetű csoport tagjait, akik egy vezető újságírót akartak meggyilkolni, jelentették Oroszországból a helyi források.

Saját Telegram-csatornáján köszöntötte a Führert az orosz nacionalista körökben közismert Jevgenyij Rasszkazov.

Elvesztette parlamenti mandátumát Marian Kotleba, a zsidó-liberális sajtóban „neonácinak” nevezett Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) elnöke egy elmarasztaló bírósági ítélet miatt.

Az úgynevezett „demokratikus rend” megdöntésére készült Németországban egy szélsőjobboldali csoport, amelyre fegyvervásárlás közben csaptak le a hatóságok – jelentette a Südewestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság.

Francisco Franco posztumusz meggyalázása miatt Pedro Sánchez spanyol kormányfő meggyilkolásának tervezése és tiltott fegyverek birtoklása miatt első fokon hét és fél éves börtönbüntetésre ítélt egy férfit a központi büntetőbíróság Madridban.

Elfogtak négy feltételezett „szélsőjobboldali terroristát” (értsd: német patriótát) Németországban egy nagyszabású razzián, amelyen 11 tartományban, egyszerre 61 helyszínen tartottak házkutatást.

Elutasította Szlovákiában a fellebbviteli bíróság azt az alsóbb fokú bírósági döntést, amely „neonáci jelképek illegális használatáért” négy év négy hónap börtönre ítélte a szlovák parlamentben helyet foglaló nacionalista párt vezetőjét.

Egy berlini bíróság pénteken 12 hónap börtönbüntetésre ítélte a 93 éves német nemzetiszocialista asszonyt, mert „tagadta, hogy a holokauszt idején szisztematikusan gyilkolták a zsidókat” – jelentette az Associated Press.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE