Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Idén 17. alkalommal szervezték meg soproni vármegyések a Rongyos Gárda Emléktúrát, mellyel a résztvevők minden évben megemlékezhetnek a nyugat-magyarországi felkelés hőseiről.

Lezajlott a Pécs Pride, az aberráltak második vidéki felvonulása hazánkban. A Légió Hungária tagjai jelen voltak és keresték a lehetőséget a véleménynyilvánításra, azonban a rendőrség ismét elzárta a betegeket a külvilágtól.

A kormány álságos kommunikációjával ellentétesen évről évre nagyobb teret nyernek a deviánsok mind a közéletben, mind az utcán, miközben az ellenállás egyre csökken.

Július 16-án a Légió Hungária immár negyedik alkalommal rendezte meg a Titkolt Ellenállás zenekar tragikusan elhunyt énekesének tiszteletére a Cseresznye Gyuri Emléknapot.

2022. július 16-án ismét, immáron negyedik alkalommal hajtunk fejet elhunyt bajártásunk Cseresznye György, a Titkolt Ellenállás egykori énekesére emlékezve.

Az elmúlt években fokozatosan egyre nagyobb hangsúlyt kap az 1917-es alapítású Magyar Hősök Emlékünnepe, de sajnos attól az országos közismertségtől még mindig borzasztó távol vagyunk, melyet egy ilyen kaliberű alkalom indokolna.

A koronavírus okozta világszintű felfordulás nem kedvezett az elmúlt években Mozgalmunk nemzetközi kapcsolatrendszer ápolásának (sem).

A Légió Hungária szolidáris minden politikai okokból bebörtönzött nacionalistával Európa szerte. Egy akció keretei közt a Hunnia-ügy vádlottjai és Pedro Chaparro a Democracia Nacional egyik vezetője mellett álltak ki.

Idén 78 éve, hogy először légitámadás érte Győr városát. Erre a terrortámadásra – ahol különös figyelmet fordítottak a civilek lemészárlására – a Légió Hungária Győr-Moson-Sopron megyei divíziója és a C18 Magyarország egy emlékmenettel egybekötött kegyeleti megemlékezést tartott.

A Betyársereg Ásotthalmon tartotta szokásos, éves seregszemléjét. Az ország minden részéből, jelentős létszámban képviseltették magukat a klánok, motoros csoportok.

A Légió Hungária vezetősége a háború kitörésének első napján döntött róla, hogy lehetőségeikhez mérten kiveszik a részüket a segítségnyújtásból. Az elképzelést tettek követték, írják beszámolójukban.

A politikai ellenszél ellenére idén is sikerült méltó módon megemlékeznie a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Farkasok tagjainak a kitörés során elesett, hős katonákról.

Idén soha nem látott tömeg volt a Hősök Útja megemlékezésen, voltak spontán megemlékezések, sajtótájékoztató rendőrsorfallal és antifa ellentüntetéssel, majd egy méltóságteljes főhajtás egy a kitörés során elesett katona sírjánál. 

Az elmúlt hétvége, mint minden év februárjában, természetesen a Betyársereg számára is a Budai Vár védőire való emlékezés jegyében telt. Az első program, melyet immár több éve szerveznek a Légió Hungária tagjai, a mécsesgyújtás volt, ami arról szól, hogy az ostromgyűrűből egykoron kitörő katonák útvonalát mécsesekkel világítják ki a résztvevők.

Retkes Tamás történész és író vezetésével idén is lezajlott az Ostromkalauz a Légió Hungária szervezésében. Az alábbiakban Tamás jegyzete alapján készült áttekintés az elhangzottak rövid összefoglalója gyanánt.

Immáron tizenkettedik alkalommal rendezte meg a HVIM a Legbátrabb Város Emléktúrát azon az útvonalon, melyen haladhattak a csehkiverő honvédek és azok a polgárok, akik csatlakoztak hozzájuk, hogy együtt mentsék meg szülőföldjüket.

„A zsidó az ördög” – a Jerusalem Post szerint ezt skandálták a nemzetiszocialisták az orlandói gyűlésükön, de a zsidó sajtó beszámolói szerint meredekebb okfejtések is elhangzottak.

Január közepén került megrendezésre a békési bajtársak által szervezett „Éjszaka a fagyban” – doni hősök extrém túlélőtúra.

Ukrán nacionalisták százai tartottak fáklyás felvonulást Kijevben, hogy megünnepeljék Sztepan Bandera születésnapját.

A könyvbemutatóra Budapesten fog sor kerülni, azonban a pontos helyszíne nem nyilvános.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE