Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

2022 végén immáron második alkalommal került sor a Légió Hungária nyugat-magyarországi divíziója által szervezett megemlékezésre Sopronban, az 1921-ben lezajlott népszavazás évfordulóján.

November 19-én a Combat18 Hungary és a Légió Hungária Nyugat-magyarországi divíziója ismételten lebonyolított egy nagy érdeklődést kiváltó rendezvényt Győr városában.

Több ezer fekete ruhás fasiszta szimpatizáns skandálta Benito Mussolini nevét, miközben a meggyilkolt olasz vezér kriptájához vonultak, 100 évvel azután, hogy Mussolini bevonult Rómába.

1956. november 4-én a forgószél hadművelet lezárásaként a szovjet megszállók országszerte leverték a szabadságharcot, legalábbis a hivatalos propaganda ezt sugallta, ám a Mecsek erdeiben, Pécsen és környékén ekkor kezdődött a fegyveres harc a bolsevikok és hazai csatlósaik ellen.

A norvég rendőrség 35 patriótát tartóztatott le, miután oslói nemzetiszocialista felvonulók egy csoportja megtagadta a feloszlató parancs teljesítését.

Ellenzéki politikusok Lengyelországban azért bírálják a rendőrséget, amiért az őrizetbe vett antifasiszta rendbontókat, és nem reagált a nacionalista jelképek megjelenésére a függetlenségnapi felvonuláson.

A horogkeresztek, a nemzetiszocialista tisztelgés és a Hitler-tetoválások jellemezték az eseményt, ahol mexikói és spanyol zenekarok szolgáltatták a talp alá valót.

Az idei október 23-i megemlékezésre a Légió Hungária nyugati divíziója úgy döntött, hogy keresztet állít kegyeleti célból, hogy tiszteletüket fejezzék ki azok előtt a harcosok előtt, akik a szabadságharc napjaiban sorsközösséget vállaltak a nemzettel és életüket áldozták a szabad Magyarországért.

Idén 17. alkalommal szervezték meg soproni vármegyések a Rongyos Gárda Emléktúrát, mellyel a résztvevők minden évben megemlékezhetnek a nyugat-magyarországi felkelés hőseiről.

Lezajlott a Pécs Pride, az aberráltak második vidéki felvonulása hazánkban. A Légió Hungária tagjai jelen voltak és keresték a lehetőséget a véleménynyilvánításra, azonban a rendőrség ismét elzárta a betegeket a külvilágtól.

A kormány álságos kommunikációjával ellentétesen évről évre nagyobb teret nyernek a deviánsok mind a közéletben, mind az utcán, miközben az ellenállás egyre csökken.

Július 16-án a Légió Hungária immár negyedik alkalommal rendezte meg a Titkolt Ellenállás zenekar tragikusan elhunyt énekesének tiszteletére a Cseresznye Gyuri Emléknapot.

2022. július 16-án ismét, immáron negyedik alkalommal hajtunk fejet elhunyt bajártásunk Cseresznye György, a Titkolt Ellenállás egykori énekesére emlékezve.

Az elmúlt években fokozatosan egyre nagyobb hangsúlyt kap az 1917-es alapítású Magyar Hősök Emlékünnepe, de sajnos attól az országos közismertségtől még mindig borzasztó távol vagyunk, melyet egy ilyen kaliberű alkalom indokolna.

A koronavírus okozta világszintű felfordulás nem kedvezett az elmúlt években Mozgalmunk nemzetközi kapcsolatrendszer ápolásának (sem).

A Légió Hungária szolidáris minden politikai okokból bebörtönzött nacionalistával Európa szerte. Egy akció keretei közt a Hunnia-ügy vádlottjai és Pedro Chaparro a Democracia Nacional egyik vezetője mellett álltak ki.

Idén 78 éve, hogy először légitámadás érte Győr városát. Erre a terrortámadásra – ahol különös figyelmet fordítottak a civilek lemészárlására – a Légió Hungária Győr-Moson-Sopron megyei divíziója és a C18 Magyarország egy emlékmenettel egybekötött kegyeleti megemlékezést tartott.

A Betyársereg Ásotthalmon tartotta szokásos, éves seregszemléjét. Az ország minden részéből, jelentős létszámban képviseltették magukat a klánok, motoros csoportok.

A Légió Hungária vezetősége a háború kitörésének első napján döntött róla, hogy lehetőségeikhez mérten kiveszik a részüket a segítségnyújtásból. Az elképzelést tettek követték, írják beszámolójukban.

A politikai ellenszél ellenére idén is sikerült méltó módon megemlékeznie a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Farkasok tagjainak a kitörés során elesett, hős katonákról.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE