Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Az ózdi Farkas Péter Barnabás úgy fogalmaz, egy pillanatfelvétel készült a mozdulatáról, az szerepel a fotón, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.

Vilmos Sándor holland király felavatta Hollandia első nemzeti holokauszt-emlékművét, amely ellen a nagy létszámú holland muzulmán közösség sokáig sikerrel tiltakozott.

Felszabadító hadjáratnak minősítette az orosz külügyminisztérium a szovjet csapatok 1939. szeptember 17-én megkezdett lengyelországi intervencióját.

Mintegy tíz holland fiatal a Harmadik Birodalom rendvédelmi szervezeteinek egyenruhájához hasonló jelmezben vonult végig a 21 ezer lakost számláló Urk nevű kisváros utcáin.

Ásatások zajlanak Ukrajna egyik legnagyobb Sztálin-kori tömegsírjánál, Odessza közelében.

Adolf Hitler kedvenc művészeinek alkotásait állítják ki a berlini Német Történeti Múzeumban.

A hely hangulatához hozzájárul, hogy a falakat egykori rohamsisakok és korhű fegyverek is díszítik.

A második világháború végén a Harmadik Birodalom és a szövetségesek versenyt futottak az atomfegyverek megalkotásáért.

A rendőrök „rasszista, homofób és antiszemita” szövegeket is terjesztettek egymás között.

A július közepén pusztító árvíz 350 kilogramm második világháborús lőszert mosott ki a földből Rajnavidék-Pfalz nyugatnémet tartományban – közölték a helyi hatóságok.

Egy nemzetiszocialista aktivista egy relatív egyszerű trükkel 53 ezer Wikipédia-szócikket díszített fel horogkereszttel rövid idő alatt a hét elején.

Az utóbbi hetekben több helyen is oltópontokat rongáltak meg Franciaországban, hitlerista jelképeket festettek több épületre, „népirtásnak” minősítve a koronavírus elleni kampányt.

Fosztogató amerikai katonák elől rejtették el egy német lakóház tulajdonosai azokat a holmikat 1945-ben, amelyek egy felújítás során kerültek elő Németországban.

Még 2015-ben találták meg a férfi házában a teljesen felújított, bár lánctalpak nélküli Párduc tankot, egy 88 mm-es légvédelmi löveg és egy csomó más fegyver társaságában. Ítéletet azonban csak most hozott a bíróság.

A brazil elnök a világ egyik legbefolyásosabb populista vezetője, Trump bukása óta talán ő rendelkezik a legnagyobb hatalommal a „politikailag nem korrekt” vezetők közül.

A dél-afrikai származású, de immár szlovák állampolgár Rory Sabbatini a tokiói olimpián szerzett ezüstérmet Szlovákiának, majd győzelmét követően a közösségi médiában rögtön találgatás indult arról, hogy „neonáci” jelképnek számít-e az a tetoválás, amit a verseny során villantott.

Emmanuel Macron francia elnök bírósághoz fordult, amiért két dél-franciaországi városban is egy plakáton Adolf Hitlerként ábrázolták őt.

Heal Hitler: ez egy új videójáték neve, ez egy szójáték a Heil, Hitlerrel. A heal angolul gyógyítást jelent.

Egy német nyugdíjastól még 2015-ben koboztak el a hatóságok egy II. világháborús Parduc tankot, egy légvédelmi fegyvert és egy torpedót, de a bíróságon most nem jutnak dűlőre a felek, hogy mi legyen a háborús relikviák sorsa – írja a BBC.

Ismeretlen tettesek nemzetiszocialista jelképet karcoltak az amerikai külügyminisztérium egyik liftjébe, közölte a CNN.

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE