Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Zsidó-liberális felháborodást váltott ki Németországban, hogy az NSDAP éves nagygyűléseinek helyszínét vagy a közelében lévő befejezetlen kongresszusi csarnok udvarát szeretné ideiglenes játszóhelynek opera- és balett-társulata számára a Nürnbergi Állami Színház.

A kolumbiai Tulua városában működő Simón Bolivár Rendőrakadémia kadétjai a német kultúra, rendőrség és katonaság előtt kívántak tisztelegni egy jelmezes bulin.

Véget ért Izraelben a Miss Holokauszttúlélő 2021 szépségverseny, a korona a 86 éves Selina Steinfeld fejére került.

Izraelben a bíróság ideiglenesen leállította az auschwitzi tetoválópecsétek árverését – írta meg a Ynet.

Német kutatók egy csoportja egy 79 éves mandulás-mogyorós torta maradványaira bukkantak egy lübecki pincében – számol be a Live Science.

Egy eddig ismeretlen személy megpróbálta a dolgot, a rendszer pedig gond nélkül engedte neki.

Chile legnagyobb konzervatív napilapját, az El Mercuriót a „nácik mentegetésével” vádolják, miután egyik számukban lehoztak egy egyoldalas megemlékezést Hermann Göringről, a Nagynémet Birodalom második emberéről, halálának 75. évfordulóján.

Zsidó hisztériát váltott ki az az üzlet, ahol Gestapo-jelmezt lehet vásárolni, annak ellenére is, hogy a helyi szemita közösség panaszt tett az ügyben.

Először nevezték az olasz labdarúgó-élvonalban szereplő SS Lazio meccskeretébe a Duce, Benito Mussolini dédunokáját.

Oszaka japán nagyvárosban megnyílt az Unfair Club nevű éjszakai bár, ahol a vendégeknek Wehrmacht és SS-egyenruhába öltözött pincérek horogkeresztes palackokban szolgálták föl a pezsgőt.

Egyenruhákat, zászlókat, jelvényeket, érméket, kitüntetéseket, Adolf Hitler portréit, fegyvereket, lőszereket: több mint nyolcezer, a Nagynémet Birodalom időszakából származó tárgyat találtak a Rio de Janeiro-i rendőrök.

A Nagynémet Birodalom által a második világháború idején Londonba lőtt V2-es rakéta maradványait tárták fel egy délkelet-angliai mezőn, ahol lezuhant és felrobbant, mielőtt elérte célját.

Adolf Hitler és néhai belügyminisztere, Wilhelm Frick esetében külön rendelkeztek arról, hogy a díszpolgári címeiket visszavonják, azonban a propagandaminiszterről megfeledkeztek a derék újnémetek.

Helmut Oberlander, az utolsó ismert kanadai II. világháborús német menekült végül elkerülte a Németországba való deportálást és békésen, családtagjaival körülvéve halt meg Kanadában.

Az ózdi Farkas Péter Barnabás úgy fogalmaz, egy pillanatfelvétel készült a mozdulatáról, az szerepel a fotón, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.

Vilmos Sándor holland király felavatta Hollandia első nemzeti holokauszt-emlékművét, amely ellen a nagy létszámú holland muzulmán közösség sokáig sikerrel tiltakozott.

Felszabadító hadjáratnak minősítette az orosz külügyminisztérium a szovjet csapatok 1939. szeptember 17-én megkezdett lengyelországi intervencióját.

Mintegy tíz holland fiatal a Harmadik Birodalom rendvédelmi szervezeteinek egyenruhájához hasonló jelmezben vonult végig a 21 ezer lakost számláló Urk nevű kisváros utcáin.

Ásatások zajlanak Ukrajna egyik legnagyobb Sztálin-kori tömegsírjánál, Odessza közelében.

Adolf Hitler kedvenc művészeinek alkotásait állítják ki a berlini Német Történeti Múzeumban.

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE